vegetarische salade

Vegetarische salade recepten

Lekkere salades zonder vlees of vis

Een salade is bij uitstek geschikt voor een dagje makkelijk koken, in welk seizoen dan ook! Een salade kun je natuurlijk ook hartstikke goed vegetarisch maken. Gebruik lekker veel groenten, fruit en noten. Ben je op zoek naar vegetarische salade recepten? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Lekker als lunch of met een stukje brood als avondmaaltijd.

Vegetarische salade hoofdgerecht

vegetarische salade

Een vegetarische salade kun je ook prima als hoofdgerecht eten. Je kunt verschillende soorten groenten en fruit kiezen om in de salade te gebruiken. Groenten kan zowel rauw of gekookt zijn. Rauwe groenten bevatten meestal meer vitamines en mineralen, maar gekookte groenten zijn beter verteerbaar. Als je een vegetarische salade meer vullend wil maken, kun je proteïne toevoegen, zoals ei, kaas, noten of tofu. Ook kikkererwten en linzen zijn fijne vullende ingrediënten om te gebruiken in een vegetarische salade.

Recept: spruitjessalade met linzen

Vegetarische salade lunch

vegetarische salade lunch

Ben je op zoek naar een vegetarische salade voor de lunch? Een uitstekend idee. Al met een paar ingrediënten zet jij een lekkere vegetarische lunchsalade op tafel. Gebruik sla, of ga voor een couscoussalade. Tip: maak wat extra salade, zo kun je er de volgende dag ook nog van eten! Saaie lunches met sla, komkommer en tomaat zijn verleden tijd. Op deze pagina doe je inspiratie op voor lekkere vegetarische lunchsalades. Welke salade kies jij?

Recept: couscoussalade met feta en abrikozen
Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én lekker

Bekijk alle maaltijdsalades
Salademenu
Salademenu

Van slasoep tot vers fruit

De vier gerechten