vegetarische risotto

Vegetarische risotto recepten

Lekkere Italiaanse recepten

Risotto is een Italiaanse maaltijd die je ook makkelijk vegetarisch kunt maken. Sterker nog: met vegetarische risotto kun je eindeloos variëren met verschillende groenten en kaas. Vegetarische risotto is net zo lekker als de ’traditionele’ risotto en heeft helemaal geen vlees of vis nodig. Probeer het zelf maar eens!

Vegetarische risotto met paddenstoelen

Voor een vegetarische risotto kun je alle groenten gebruiken die je lekker vindt. Een groentesoort die sowieso goed combineert met risotto is de paddenstoel. Dan heb je weinig andere ingrediënten nodig om jouw risotto tot een succes te maken. Risottorijst is een rijstsoort die veel water nodig heeft: een korrel risottorijst neemt tot wel vier keer zijn eigen gewicht op in vocht. Om 300 gram risottorijst te garen, heb je meer dan een liter bouillon nodig. Tip: terwijl je de risotto kookt, blijf goed roeren!

Recept: paddenstoelenrisotto

Veganistische risotto

Er zijn verschillende recepten voor vegetarische risotto, maar je kunt deze Italiaanse maaltijd ook gemakkelijk veganistisch maken door plantaardige bouillon te gebruiken en boter of margarine te vervangen door plantaardige olie. Ook zonder kaas kun je een heerlijke, smeuïge vegan risotto maken. In alle recepten kun je de kaas achterwege laten of vervangen door een vegan variant. Probeer het maar eens, eet smakelijk!

Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten
Risotto
Risotto

Tijd voor risotto vanavond!

De lekkerste recepten