vegetarische ovenschotel

Vegetarische ovenschotel recepten

Lekkere vegetarische gerechten uit de oven

Een ovenschotel is makkelijk om te maken en lekker! Je hebt weinig voorbereidingstijd, en als het gerecht in de oven staat, kun je alvast alles opruimen. Bovendien kun je ook met een vegetarische ovenschotel eindeloos variëren en kun je met slechts een paar ingrediënten al een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

De basis voor een vegetarische ovenschotel

vegetarische ovenschotel

Welke ingrediënten kun je allemaal gebruiken voor een vegetarische ovenschotel? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een lekker recept op tafel te toveren. Om te beginnen kun je een ingrediënt op basis van koolhydraten toevoegen, zoals pasta, aardappelen of rijst. Vervolgens kun je alle groenten gebruiken die je lekker vindt, zoals champignons, pompoen, tomaat, bloemkool of broccoli. Hou je van kaas? Dan kun je de ovenschotel gratineren met geraspte kaas. Dit geeft de schotel een crunchy laagje. Zoek je inspiratie voor een vega ovenschotel? Maak dan een vegetarische nacho ovenschotel (lekker om het weekend mee in te luiden!), een vegetarische macaroni ovenschotel of een vegetarische bloemkool ovenschotel.

Ovenschotel opwarmen

Hoe lang moet je een ovenschotel opwarmen? Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden. Zet de ovenschotel altijd in het midden van de oven, zo wordt de ovenschotel gelijkmatig verwarmd. Om een afgekoelde ovenschotel opnieuw te verwarmen (bijvoorbeeld de volgende dag) en de bovenkant goudbruin te krijgen, bak je de ovenschotel ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven. Wordt de bovenkant te donker, maar is de binnenkant nog niet warm? Dek de bovenkant af met aluminiumfolie.

Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten
Vegan menu
Vegan menu

Kook plantaardig

De vier gangen vegan