Koken zonder vlees

Koken zonder vlees

Noten

Noten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen, zoals mineralen en vitaminen. Ze zijn lekker om tussendoor te snacken, maar je kunt ze ook heerlijk in allerlei gerechten verwerken. Gebruik noten eens wat vaker in de keuken!

Gebrand?

Ongebrande noten zijn noten in de meest pure vorm, ideaal als je ermee gaat koken. Gebrande en geroosterde noten hebben een iets stevigere bite en zijn meer geschikt als hartige snack. Gezouten noten zijn iets minder gezond, maar wel heel lekker bij de borrelplank.

Peulvruchten

Wist je dat pinda’s geen noten zijn? De pinda groeit niet aan een boom, maar groeit als een peul aan een struik op de grond. Daarom wordt de pinda tot de peulvruchten gerekend.

Vleesvervanger

Een handje noten is sowieso voor iedereen al heel gezond. Maar wanneer je geen vlees eet, zijn noten ook een goede natuurlijke bron van eiwitten, ijzer en gezonde vetten. Amandelen, pistachenoten, cashewnoten, maar ook pinda’s bevatten de meeste eiwitten en zijn het meest geschikt als vleesvervanger. De vuistregel is om 25 gram noten te gebruiken om 100 gram vlees te vervangen. Maar doe dit niet te vaak, want noten zijn ook erg calorierijk. Lekker blijven variëren dus!

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Koken zonder vlees
Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!