vegetarische lunch

Koken zonder vlees

Lunchtoppers

Wanneer je een flinke hoeveelheid groenten toevoegt aan je lunch, ben je al goed op weg voor de rest van de dag. Dit zijn de lekkerste lunchgerechten met groente, maar zónder vlees of vis.

Beleg je brood

Het schap van de vleesvervangers bestaat allang niet meer alleen uit vegastukjes, falafel en groenteburgers. Er zijn inmiddels in de supermarkt ook heel veel soorten vegetarisch broodbeleg verkrijgbaar. Lekker en verstandig om eens mee af te wisselen en zo eet je vanzelf weer wat minder vlees.

Sla

Denk je bij een salade aan een uitgebreide maaltijdsalade, of juist aan een handje sla voor bij het avondeten? Een salade is ook perfect als lunch! Kleed hem lekker aan, maar ook weer niet té uitgebreid. Kies bijvoorbeeld voor een restje granen als rijst of couscous en vul aan met diverse groenten en een lekkere dressing. Zo stil je de trek, ben je gezond bezig en krijgt je middageten direct wat meer variatie.

Streepje voor

Wanneer je stevige groenten grilt, in de oven of in een grillpan, ontstaat er naast een streepje ook een extra lekkere, geroosterde smaak. Beetje olie erbij, af en toe husselen en je herkent ze bijna niet meer terug. Door deze tovertruc lukt jou vast ook om wat meer groenten te eten, en dat kan dus ook al prima bij de lunch op zo’n goedgevuld broodje.

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Koken zonder vlees
Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!