vegetarische lasagne

Koken zonder vlees

Vegetarische lasagne

Een echte Italiaanse klassieker en geliefd bij een groot publiek: de lasagne ‘al forno’, uit de oven dus. Deze ovenschotel is er in heel veel varianten en kun je ook prima maken zonder vlees.

Ovenschotel

Eet je graag wat minder vlees, maar vind je het nog lastig om een lekker recept te vinden? Een ovenschotel is dan ideaal. Tijdens de bereiding in de oven trekken alle smaken lekker in en doordat je een perfecte combinatie van ingrediënten hebt, mis je het vlees helemaal niet. Een lasagne is ideaal om dit eens mee te proberen. Of je nu gaat voor laagjes met vega gehakt, linzen of kaas: je kunt blijven experimenten.

In laagjes

Bij lasagne denk je waarschijnlijk meteen aan de bekende lasagnebladen, pasta dus. Maar eigenlijk kun je elk gerecht dat je in laagjes maakt een lasagne noemen. Dit kan dus ook heel goed met plakken groente, zoals aubergine, courgette of pompoen. Maak die plakken niet te dik, zodat je goed kunt blijven stapelen en zo verschillende smaakvolle laagjes kunt maken.

Vega gehakt

Misschien zijn de producten uit het schap met vleesvervangers nog niet echt jouw nieuwe favoriet. Maar door ermee te experimenteren, wen je aan de smaak en structuur en merk je wat er allemaal mogelijk is zonder vlees. Wanneer je een vleesvervanger zoals vegetarisch gehakt bijvoorbeeld in een ovenschotel verwerkt, gaan de smaken in elkaar over en smaakt het weer heel anders dan wanneer je een losse vega burger bakt met aardappels en groente erbij. Probeer het gewoon eens!

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Koken zonder vlees
Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!