vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne recepten

Lasagne zonder vlees of vis

Zoek je een vegetarisch lasagne recept? Een echte Italiaanse klassieker en geliefd bij een groot publiek: de lasagne ‘al forno’, uit de oven dus. Deze ovenschotel is er in heel veel varianten en kun je ook prima maken zonder vlees. Bekijk hier alle lekkere vegetarische lasagne recepten.

Lasagne met groenten

Bij lasagne denk je waarschijnlijk meteen aan de bekende lasagnebladen, pasta dus. Maar eigenlijk kun je elk gerecht dat je in laagjes maakt een lasagne noemen. Dit kan dus ook heel goed met plakken groente, zoals aubergine, courgette of pompoen. Maak die plakken niet te dik, zodat je goed kunt blijven stapelen en zo verschillende smaakvolle laagjes kunt maken.

Vegetarische lasagne bolognese

Wil je zelf vegetarische lasagne bolognese maken? Een goede keuze! Het traditionele recept voor lasagne bolognese maak je met met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus. Maar dit recept maak je in een handomdraai vegetarisch. Gebruik in plaats van gehakt een vleesvervanger, zoals vega gehakt, of linzen. Net zo lekker en een goed alternatief op de klassieke lasagne bolognese. Kies bijvoorbeeld voor dit recept: pan-lasagne met linzenbolognese en ricotta. Een makkelijk recept om te maken en hartstikke lekker. Eet smakelijk!

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten