Koken zonder vlees

Koken zonder vlees

Afl. 15 - Vega klassiekers

Had je het voorheen als vegetariër lastig in een restaurant, tegenwoordig is er volop keuze. Maar dit blijven de topfavorieten op de menukaart voor wie liever geen vlees of vis wil eten. Maak deze klassiekers ook eens thuis!

Vegetarische quiche

Een quiche is sowieso al een heel handig gerecht, want alles kan erin. Ideaal om restjes op te maken dus. Maar ook ideaal wanneer je een simpel gerecht zonder vlees wilt maken. De basis bestaat doorgaans uit deeg, eieren en room. Hieraan voeg je toe wat je maar lekker vindt. Kaas kan erbij, maar dit hoeft niet. En wil je geen grote quiche maken? Meerdere kleintjes kan ook!

Grote champignon

Een portobello is eigenlijk gewoon een hele grote kastanjechampignon. Maar door zijn flinke formaat kun je deze paddenstoel wel makkelijk vullen! Vanwege de hartige smaak van paddenstoelen, ook wel umami genoemd, worden ze al lang gebruikt als vleesvervanger. Gezien de smaak heel logisch, maar houd er wel rekening mee dat paddenstoelen qua voedingswaarde geen volledig alternatief zijn voor vlees.

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Cursus: Koken zonder vlees
Cursus: Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!