rolletjes

Koken zonder vlees

Afl. 14 - In een rolletje

Rolletjes zien er niet alleen leuk uit, het is ook een prima manier om allerlei lekkers makkelijk en snel in te verpakken. Ga je vandaag voor een vega tortillawrap, pannenkoek, rijstvel of rol je de ingrediënten op in een koolblad?

Tortillawrap inspiratie

Met een simpele tortillawrap kun je eindeloos variëren. Dit zijn de klassiekers uit de tex­mex keuken:

• Taco: frituur de tortilla even­tueel, vul en vouw dubbel.

• Enchilada: vul de (mais)tortilla, rol op, verdeel (tomaten)saus en kaas erover en gratineer in de oven.

• Burrito: vul de tortilla, rol op en vouw hierbij ook de zijkanten dicht als een pakketje.

• Fajita: verwarm de tortilla en vul zelf aan tafel met allerlei ingrediënten.

• Quesadilla: neem twee tortilla’s, leg ze op elkaar met onder andere kaas ertussen en bak in de koekenpan tot de kaas smelt

Recept: bloemkooltaco's

Vleesvervanger: bonen

Peulvruchten als kidneybonen, linzen, kikkererwten, kapucijners, witte en bruine bonen bevatten net als vlees veel ijzer, eiwitten en vitamine B. Ze bevatten geen verzadigd vet, meestal geen zout, wel veel vezels en zijn minder belastend voor het milieu dan wanneer je vlees eet. Hierdoor zijn peulvruchten een prima vleesvervanger!
Tip: Week gedroogde bonen gewoon eens zelf! Spoel de bonen af en week minimaal acht uur in een pan met qua volume drie keer zo veel koud water. Kook ze daarna in het weekwater en voeg eventueel een takje tijm, rozemarijn of laurierblaadje toe. Zodra de bonen de juiste bite hebben kun je ze afgieten of in het kookwater laten afkoelen. Bewaar tot gebruik maximaal drie dagen in de koelkast.

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Cursus: Koken zonder vlees
Cursus: Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!