italiaanse balletjes recept

Koken zonder vlees

Italiaanse balletjes

Gehaktballetjes (polpette) zijn geliefd bij jong en oud. Maar als je wat minder vlees wilt eten kun je die balletjes heel goed vervangen door een plantaardige variant. Probeer het zelf, bijvoorbeeld met bloemkool of doperwten!

2 manieren

italiaanse balletjes recept met couscous

Door een groente op twee verschillende manieren toe te voegen aan een gerecht benadruk je niet alleen de diverse smaken, maar ook de veelzijdigheid. Wist je dat de bladeren van een bloemkool ook eetbaar zijn? Roerbak ze een paar minuten in een pan met wat olie of pureer eens door de soep.

Met spaghetti

polpette di pollo al sugo recept

De beroemde spaghetti met balletjes is een Amerikaanse uitvinding. Italiaanse gehaktballetjes (‘polpettes’) werden altijd apart gegeten als gerecht, soms met saus erbij. In Amerika zijn deze twee gerechten samengevoegd en is het een nieuwe klassieker geworden. Tip: roer de balletjes niet door de saus, maar serveer ze pas op je bord.

Topper

vega pasta con polpette recept
  1. Door de bloemkool te roosteren voeg je geen extra vocht toe, zoals je wel zou doen met koken of stomen. Hierdoor krijg je extra smaakvolle balletjes.
  2. Vanwege de kaas en eieren op het ingrediëntenlijstje zit er voldoende eiwit in deze maaltijd. Hierdoor is het wel een volwaardig gerecht zonder vlees, maar strikt genomen geen compleet vegetarische maaltijd.
  3. De balletjes zijn makkelijk af te bakken in de oven, maar je kunt ze ook prima invriezen en later weer opbakken. Handig, zo’n voorraadje.
Recept: vega pasta con polpette
Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Koken zonder vlees
Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!