vegetarische gourmet recepten

Vegetarische gourmet recepten

Lekkere recepten

Gourmetten is een typische, Nederlandse traditie met kerst. Wie is er niet mee opgegroeid? Gezellig met de hele familie of met een groep vrienden. Kleine pannetjes, groot plezier! Het is heel makkelijk om een vegetarische gourmet voor te bereiden. Er zijn tegenwoordig zoveel vervangers, zoals vleesvervangers, maar ook tofu, tempeh en champignons zijn goede alternatieven. Zo is het ook mogelijk om een tafel vol te zetten zonder vlees. Op deze pagina vind je de lekkerste vegetarische gourmet recepten. 

Wat eet je bij een vegetarische gourmet?

Een gourmet hoeft niet alleen maar uit vlees en vis te bestaan. Je kunt heel veel lekkere recepten voor de vega gourmet op tafel zetten. Groenten, zoals courgette, paprika, champignons, mais kunnen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt ook aan de slag met vleesvervangers. Ook fruit is een goede optie, zeker als dessert. Denk aan stukjes ananas, appel, banaan en meloen. Frittata is ook een ideaal recept dat je gasten helemaal zelf kunnen samenstellen. Zorg voor een eiermengsel met kruiden, kaas en zout en peper en laat de gasten zelf de (uitgelekte) groenten kiezen. Of ga voor mini shakshuka! Pannenkoekbeslag en stokbrood kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ook voor niet-vegetariërs zijn deze recepten een feestje op tafel!

Recept: shakshuka met tomaat en feta

Vega gourmet tips

Ga je gourmetten en wil je ook vegetarische gourmet recepten op tafel zetten? Dan kun je misschien wel wat tips gebruiken.

  • Zorg ook voor een goedgevulde vegetarische salade met bijvoorbeeld noten en linzen.
  • Wil je net iets meer doen dan alleen gesneden groenten op de gourmet? Maak gevulde rolletjes van de courgette of maak mini gevulde paprika’s, dat ziet er veel leuker uit op tafel.
  • Maak zelf vega burgers
  • Zorg voor beslag voor frittata of shakshuka
  • Ook lekker: nacho’s in een gourmetpannetje!
Recept: nacho pannetje
Borrelhapjes
Borrelhapjes

Een tafel vol hapjes is altijd een goed idee

Meer recepten voor de borrelpl...
Pannenkoekenfeest!
Pannenkoekenfeest!

Bij iedereen een succes

Bakken maar