gevulde paprika

Vegetarische gevulde paprika recepten

Makkelijk en lekker

Gevulde paprika is een heerlijk gerecht, dat ook heel makkelijk vegetarisch te maken is! Er zijn verschillende manieren om gevulde paprika te maken, bijvoorbeeld met rijst, bonen en verse groenten.

Hoe maak je gevulde paprika?

gevulde puntpaprika

Paprika’s kun je vullen met alles wat je lekker vindt. Denk aan couscous, rijst en allerlei soorten groenten. Om te beginnen, snijd je de paprika’s door de helft en verwijder je de zaadjes. Vervolgens kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst klaar is, voeg je de bonen toe en roerbak je alles totdat het gaar is. Vervolgens voeg je de verse groenten toe en roerbak je alles nog een paar minuten. Laat het mengsel afkoelen voordat je het in de paprika’s doet. Bak de paprika’s vervolgens in een oven op 200 graden totdat ze gaar zijn. Eet smakelijk!

Recept: gevulde puntpaprika met zoete aardappel

Gevulde paprika met rijst

gevulde paprika

Rijst is de ideale basis voor je vegetarische gevulde paprika. Zo maak je er een complete maaltijd van, met lekker veel groenten. Je kunt variëren met verschillende soorten rijst en groenten. Een makkelijke maaltijd om doordeweeks te maken! Het is niet alleen een snel en makkelijk recept om te maken, maar het ziet er ook nog eens feestelijk uit als je een van deze recepten voorgeschoteld krijgt!

Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten
Paprika
Paprika

Kleurrijke alleskunner

Meer recepten met paprika