falafel

Falafel recepten

Lekkere vegetarische gerechten

Wanneer je het vlees weglaat uit je gerecht, kun je dit omruilen voor een vleesvervanger. Je hebt dan onder meer de keuze uit falafel, een vleesvervanger op basis van kikkererwten. Falafelballetjes zijn niet meer weg te denken uit de keuken. Doe hier je portie inspiratie op voor lekkere recepten met falafel.

Wat is falafel?

Falafel is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten en/of tuinbonen. De balletjes worden vaak op smaak gebracht met koriander en rode peper. Bij de shoarmatent haal je falafel in een wrap of pitabroodje. Maar je kunt falafelballetjes ook heel makkelijk zelf maken, gewoon in je eigen keuken! Falafel wordt vaak geserveerd met hummus of yoghurtsaus.

 

 

Is falafel gezond?

Het hoofdbestanddeel van falafel is kikkererwten. En laten die nou bomvol eiwitten, vezels, ijzer, fosfor, magnesium en vitamine B zitten. Falafel is dus een ideale snack voor wie plantaardig (vegan) wil eten. Falafelballetjes worden vaak gefrituurd. Dat is natuurlijk niet zo gezond. Dus wil je echt voor gezonde falafel gaan? Bak de balletjes dan. En kies voor gezonde ingrediënten die je erbij serveert, zoals groenten.

Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten
Vegan menu
Vegan menu

Kook plantaardig

De vier gangen vegan