Koken zonder vlees

Koken zonder vlees

Brood als basis

Veel gerechten uit de Italiaanse keuken bestaan uit een basis van brood(deeg). Dat is lekker en makkelijk: precies wat je wilt op een warme zomerdag. Al deze recepten met brood en zonder vlees zijn trouwens ideaal voor zowel de lunch als het avondeten.

Pizza, piadina of pinsa?

In Italië houden ze ervan om brood­ deeg te beleggen met allerlei lekkere ingrediënten. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk de pizza, maar ken je de piadina en pinsa al? Het belangrijkste verschil bij de piadina is dat het deeg wordt bereid zonder gist. Hierdoor krijgt het weer net een andere structuur. Vaak wordt dit platbrood ook nog dubbelgevouwen om het eten wat makkelijker te maken. Het deeg van een pinsa, een soort kruising tussen een pizza en focaccia, is lichter, luchtiger en rijst weer wat langer. Het wordt bereid met verschillende soorten bloem en veel water.

Italiaanse broodsoep

Zo’n gevulde Italiaanse broodsoep kom je vaak tegen in de rode variant en heet dan pappa al pomodoro. Deze rode soep uit Toscane is perfect om restjes op te maken en dat is met zijn groene broertje niet anders. Groenten, kruiden, aardappels, brood: het kan er allemaal in.

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Koken zonder vlees
Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!