Koken zonder vlees

Koken zonder vlees

Asperges

Asperges hebben van zichzelf al zo veel smaak, daar heb je weinig meer bij nodig. En zeker geen vlees of vis. Met onze vega combinaties maak je een nog groter succes van deze seizoensgroente.

Schillen maar

Niets zo vervelend als een witte asperge eten met vezelige stukken omdat hij niet goed is geschild. Wees daarom niet te zuinig en schil asperges rondom royaal met een dunschiller. Van iets onder het kopje tot helemaal naar beneden. Schil naar beneden wat dikker en breek of snijd een stukje van de houtige onderkant af. Gooi de schillen niet meteen weg. Je kunt er een heerlijke soep van trekken of voeg ze in dit recept toe aan het kookwater van de pasta voor extra veel smaak.

Niet te zout

Asperges met ei is een beproefde combinatie. En het levert in een maaltijd zonder vlees ook nog eens de nodige eiwitten. Wanneer je daar nog kaas en/of noten aan toevoegt zit je helemaal goed met het eiwitgehalte. Pas wel op met het zoutgebruik. In kaas zit al veel zout, voeg zelf dus geen zout meer toe. En kies in het geval van noten voor de ongezouten variant. Amandelen zorgen met hun vlies voor extra vezels. Bovendien geven ze veel bite aan een gerecht en zijn ze rijk aan allerlei noodzakelijke vitamines en mineralen.

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Koken zonder vlees
Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!