Lekker vegetarisch groente recept

Vegetarische recepten

Makkelijk en gezond

Eet je vegetarisch of wil je gewoon een dagje geen vlees eten? Ga voor een vegetarisch recept! Wat dacht je bijvoorbeeld van vegetarische lasagne of een zoete aardappelburger? En wil je gewoon een maaltijd met aardappelen, groente en vlees? Ga dan voor een vleesvervanger of extra veel groente. Op deze pagina vind je extra veel vegetarische recepten.

Gezondheidsvoordelen

Vegetarisch gerecht mango-quinoa bowl met tofu

Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. Vegetarisch eten brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Plantaardige voeding bevat bijna geen cholesterol en weinig verzadigde vetten, waardoor je kans op een te hoog cholesterol daalt. Dus: minder vlees en zuivel eten en méér volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en plantaardige vleesvervangers, zorgt net als een helemaal vegetarisch eetpatroon voor gezondheidsvoordelen. Eet eens een keer minder vlees en probeer hummus op brood of een gezonde salade tijdens de lunch in plaats van vlees. Je kunt er ook voor kiezen om op sommige dagen geen vlees te eten, dan ben je een flexitariër. Een vegetariër eet helemaal geen vlees.

Lekker als lunch of hoofdgerecht: mango-quinoa bowl met tofu

Plantaardige eiwitten

Gezonde makkelijke wrap met falafel en rauwkost recept

Als je vegetarisch (of zelfs veganistisch) eet, kun je je eiwitten niet uit vlees, vis, melk, kaas en eieren halen. Als je vegetarisch eet, kun je alsnog evenwichtig eten en aan je eiwitbehoefte voldoen door middel van plantaardige eiwitten. Plantaardige eiwitten zitten vooral in brood, graanproducten, peulvruchten en noten, maar ook in rijst, sojabonen, bruine bonen, kidneybonen, linzen, kikkererwten, tofu en tempé. Het is belangrijk om voldoende eiwit binnen te krijgen, omdat eiwit goed verzadigt en belangrijk is om het spierweefsel in stand te houden.

Makkelijk recept: wrap met falafel en rauwkost
Cursus: Koken zonder vlees
Cursus: Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!
Vegan menu
Vegan menu

Kook plantaardig

De vier gangen vegan