Veganistische recepten

Veganistische recepten

De lekkerste veganistische recepten

Op zoek naar veganistische recepten? Laat je inspireren door Boodschappen Magazine. Je kunt zoveel kanten op met veganistisch eten! Met alternatieven als tofu of tempé geef je gerechten al een vegan twist. Als je vegan bent, eet je geen producten die afkomstig zijn van dieren. Dus niet alleen vlees en vis, maar ook honing, eieren een zuivel. Moeilijk? Welnee! Er zijn veel alternatieven waar je mee uit de voeten kunt.

Wat is veganisme?

vegan

Veganisten eten geen dieren en gebruiken niks dat van een dier afkomstig is of dat op een dier getest is. Zij eten dan ook geen vlees en geen vis, maar ook geen zuivelproducten, eieren en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. Als je veganistisch eet, wordt er ook wel eens gezegd dat je plantaardig eet.

Vegan lunch

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw vegan lunch? Er zijn een heleboel opties waar geen vlees, vis of kaas aan te pas komt. Je kunt altijd gaan voor salade of brood met fruit, noten, heel veel groenten en bonen. Denk bijvoorbeeld aan quinoa, linzen en kikkererwten als vullend ingrediënt voor je salade.

Vegan menu
Vegan menu

Kook plantaardig

De vier gangen vegan
Noten: krakend lekker
Noten: krakend lekker

Een goed handje noten per dag

Meer met noten