Overige video's

Vegan courgettecake

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Courgette (263) Walnoot (198)

Bereiden

  1. Week de cashewnoten voor het glazuur minimaal 1 uur in water. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvorm in.
  2. Meng het lijnzaad met 6 eetlepels lauwwarm water en laat circa 10 minuten staan tot het een dikke vloeistof is. Meng de courgette met de gember.
  3. Voeg de olijfolie, ahornsiroop en het lijnzaadmengsel toe. Meng in een andere kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel en walnoten.
  4. Schep het courgettemengsel door dit bloemmengsel. Giet het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven.
  5. Controleer dan met een satéprikker of de cake gaar is en laat de cake afkoelen.
  6. Giet voor het glazuur de geweekte cashewnoten af en pureer met de overige ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Bestrijk de afgekoelde courgettecake met het glazuur.

Bereidingstip

Lijnzaad vind je meestal in het reform- of gezondheidsschap van je supermarkt.

Vervang de ahornsiroop in dit recept eventueel door honing (de cake is dan niet meer vegan).

Neem arachide- of olijfolie in plaats van kokosolie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Courgette (263) Walnoot (198)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Miriam 30-09-2019
Goed recept voor vegan's, iedereen vond m lekker inclusief onze kinderen die erg kieskeurig zijn. Wel minpuntje is de hoeveelheid suiker en vet die voor deze taart gebruikt wordt. Een iets gezondere taart was welkom geweest.
Judith 11-09-2019
Een collega heeft deze taart vanmorgen meegenomen naar werk en hij was echt super lekker. Smeuïg en lekker kruidig van smaak. Ik vind het een aanrader
Boodschappen magazine 09-09-2019
Deze taart blijft door de courgette en olijfolie iets vochtiger van structuur dan je van een 'gewone' cake gewend bent.