(70)
Vegan courgettecake
gebak
8
vegetarisch
gebak
8
vegetarisch
Vegan courgettecake
gebak
8 personen
vegetarisch
- 3 eetlepels lijnzaad (gebroken)
- 1 grote courgette (geraspt)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
- 240 milliliter olijfolie
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 350 gram bloem
- 275 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1.5 theelepels kaneelpoeder
- 75 gram walnoten (fijngehakt)
- 125 gram ongezouten cashewnoten
- 20 milliliter ahornsiroop
- 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
voor de glazuur
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- springvorm (24 cm ø)
Tijden
- Bereidingstijd 35 minuten
- 45 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Week de cashewnoten voor het glazuur minimaal 1 uur in water. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvorm in.
- Meng het lijnzaad met 6 eetlepels lauwwarm water en laat circa 10 minuten staan tot het een dikke vloeistof is. Meng de courgette met de gember.
- Voeg de olijfolie, ahornsiroop en het lijnzaadmengsel toe. Meng in een andere kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel en walnoten.
- Schep het courgettemengsel door dit bloemmengsel. Giet het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven.
- Controleer dan met een satéprikker of de cake gaar is en laat de cake afkoelen.
- Giet voor het glazuur de geweekte cashewnoten af en pureer met de overige ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Bestrijk de afgekoelde courgettecake met het glazuur.
Bereidingstip
Lijnzaad vind je meestal in het reform- of gezondheidsschap van je supermarkt.
Vervang de ahornsiroop in dit recept eventueel door honing (de cake is dan niet meer vegan).
Neem arachide- of olijfolie in plaats van kokosolie.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 780 kcal |
Koolhydraten | 77 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
46 g 8 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019
Reviews
Miriam
30-09-2019
Goed recept voor vegan's, iedereen vond m lekker inclusief onze kinderen die erg kieskeurig zijn. Wel minpuntje is de hoeveelheid suiker en vet die voor deze taart gebruikt wordt. Een iets gezondere taart was welkom geweest.
Judith
11-09-2019
Een collega heeft deze taart vanmorgen meegenomen naar werk en hij was echt super lekker. Smeuïg en lekker kruidig van smaak. Ik vind het een aanrader
Boodschappen magazine
09-09-2019
Deze taart blijft door de courgette en olijfolie iets vochtiger van structuur dan je van een 'gewone' cake gewend bent.
Miriam
30-09-2019
Goed recept voor vegan's, iedereen vond m lekker inclusief onze kinderen die erg kieskeurig zijn. Wel minpuntje is de hoeveelheid suiker en vet die voor deze taart gebruikt wordt. Een iets gezondere taart was welkom geweest.
Lees meer
Judith
11-09-2019
Een collega heeft deze taart vanmorgen meegenomen naar werk en hij was echt super lekker. Smeuïg en lekker kruidig van smaak. Ik vind het een aanrader
Lees meer
Boodschappen magazine
09-09-2019
Deze taart blijft door de courgette en olijfolie iets vochtiger van structuur dan je van een 'gewone' cake gewend bent.
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 3 eetlepels lijnzaad (gebroken)
- 1 grote courgette (geraspt)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
- 240 milliliter olijfolie
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 350 gram bloem
- 275 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1.5 theelepels kaneelpoeder
- 75 gram walnoten (fijngehakt)
- 125 gram ongezouten cashewnoten
- 20 milliliter ahornsiroop
- 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
voor de glazuur
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- springvorm (24 cm ø)
Tijden
- Bereidingstijd 35 minuten
- 45 minuten oventijd
Bereiden
- Week de cashewnoten voor het glazuur minimaal 1 uur in water. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvorm in.
- Meng het lijnzaad met 6 eetlepels lauwwarm water en laat circa 10 minuten staan tot het een dikke vloeistof is. Meng de courgette met de gember.
- Voeg de olijfolie, ahornsiroop en het lijnzaadmengsel toe. Meng in een andere kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel en walnoten.
- Schep het courgettemengsel door dit bloemmengsel. Giet het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven.
- Controleer dan met een satéprikker of de cake gaar is en laat de cake afkoelen.
- Giet voor het glazuur de geweekte cashewnoten af en pureer met de overige ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Bestrijk de afgekoelde courgettecake met het glazuur.
Bereidingstip
Lijnzaad vind je meestal in het reform- of gezondheidsschap van je supermarkt.
Vervang de ahornsiroop in dit recept eventueel door honing (de cake is dan niet meer vegan).
Neem arachide- of olijfolie in plaats van kokosolie.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Miriam
30-09-2019
Goed recept voor vegan's, iedereen vond m lekker inclusief onze kinderen die erg kieskeurig zijn. Wel minpuntje is de hoeveelheid suiker en vet die voor deze taart gebruikt wordt. Een iets gezondere taart was welkom geweest.
Judith
11-09-2019
Een collega heeft deze taart vanmorgen meegenomen naar werk en hij was echt super lekker. Smeuïg en lekker kruidig van smaak. Ik vind het een aanrader
Boodschappen magazine
09-09-2019
Deze taart blijft door de courgette en olijfolie iets vochtiger van structuur dan je van een 'gewone' cake gewend bent.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 780 kcal |
Koolhydraten | 77 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
46 g 8 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019