Overige video's

Vegaburger met friet van zoete aardappel

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de aardappels in dikke frieten.
  2. Schep knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf zout erdoor. Besprenkel de frieten met olijfolie en schud ze even om.
  3. Verdeel de friet over de bakplaat en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Schep elke 10 minuten even om.
  4. Veeg of borstel intussen de paddenstoelen schoon en hak ze in kleine stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, sjalotjes en knoflook 3-4 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen.
  5. Meng zout, peper, Italiaanse kruiden, paneermeel, ei en Parmezaanse kaas erdoor en vorm tot 4 stevige burgers. Voeg indien nodig wat extra paneermeel toe.
  6. Bak de burgers 15-18 minuten samen met de friet in de oven. Lekker op een broodje met sla, paprika, (knoflook)mayonaise of yoghurtsaus en een tomatensalade.

Bereidingstip

Maak ook eens een linzenburger. Vervang de paddenstoelen door 400 gram uitgelekte linzen uit blik. Voeg 100 gram geraspte wortel, 1 gesnipperde sjalot, 1 fijngehakt teentje knoflook, 50 gram geraspte kaas, 1 eetlepel gehakte koriander, 75-100 gram paneermeel en cayennepeper toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.