Overige video's

Vega pasta con polpette

Op zoek naar een vegetarisch pastarecept? Kies dan voor deze vega pasta con polpette. Maak balletjes van bloemkool, kaas en eieren. Wat een toprecept!
Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
16 g
Vezels 6 g
Zout 0,8 g
Print

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180ºC. Besprenkel de bloemkool met de olijfolie en rooster in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin. Pureer de bloemkool met een staafmixer. Meng de puree met de kaas, broodkruim, eieren en een snuf nootmuskaat. Verhoog de oventemperatuur naar 210ºC. Vorm balletjes van het bloemkoolbeslag. Leg op de bakplaat en rooster in de oven in circa 40 minuten goudbruin.

Bereiden

  1. Kook de spaghetti beetgaar. Verwarm de room met de citroenrasp op een lage stand. Klop de boter beetje bij beetje erdoor.
  2. Voeg de spaghetti met een beetje kookvocht toe. Kook een paar minuten op een lage stand, tot de pasta de saus iets heeft opgenomen. Schep de spaghetti met saus op borden en leg de bloemkoolballetjes erop. Garneer met de basilicum en partjes citroen.

Bereidingstip

Sneller aan tafel? Gebruik dan voor deze pasta kant-en-klare vegaballetjes naar keuze.

Roer de balletjes niet door de saus, maar serveer ze pas op je bord.

Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
16 g
Vezels 6 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.