Overige video's

Vega paella

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 9 g
Zout 2,3 g

Bereiden

  1. Kruis de tomaten in en leg ze even in kokend water. Ontvel ze en snijd ze, zonder zaadjes, in blokjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder 2 minuten.
  3. Schep de rijst erdoor en roerbak 1-2 minuten tot de korrels glanzen. Voeg de paprika, courgette, rode peper en tomaten toe en roerbak 2-3 minuten.
  4. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 18-20 minuten op een lage stand. Roer af en toe door. Bestrooi de paella met de olijven en peterselie.

Bereidingstip

Voeg aan deze paella extra groenten toe, bijvoorbeeld sperziebonen of tuinbonen.

Vervang in dit recept de paprika's door puntpaprika.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 9 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.