Overige video's

Vega moussaka
Vega moussaka
(20)

Vega moussaka

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
12 g
Vezels 7 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aubergineplakken om en om aan beide kanten goudbruin. Houd apart.
  3. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, kaneel, oregano en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de eieren met de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg in de ovenschaal om en om een laagje aubergine, aardappelschijfjes, plakjes tomaat en het tomaten-uimengsel. Eindig met plakken aubergine. Schenk het yoghurtmengsel erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  6. Bak de moussaka in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

Wijnadvies

Helemaal smakelijk wordt dit recept in het gezelschap van Poème Syrah Grenache.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
12 g
Vezels 7 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

mariem 02-06-2018
Lekker maar duurt langer dan uur voordat de aardappelen volledig gekookt zijn omdat ik kant en klaar voorgekookt aardappelschijfjes heb gebruikt.
mariem
02-06-2018
Lekker maar duurt langer dan uur voordat de aardappelen volledig gekookt zijn omdat ik kant en klaar voorgekookt aardappelschijfjes heb gebruikt.
Lees meer