Overige video's

Vega burger met frisse wortelsalade

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 2,6 g
Print

Bereiden

  1. Meng voor de salade de wortel met de appel en rozijnen. Klop de kwark los met de mayonaise, citroenrasp en -sap. Breng op smaak met zout en peper, schep door de salade en laat staan.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de broodjes in de oven in circa 8 minuten knapperig.
  3. Verhit intussen de olie en bak hierin de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking om en om bruin. Leg op de bakplaat en leg op elke burger een rondje geitenkaas.
  4. Bedruppel met de honing en verwarm 1 minuut hoog in de oven, tot de kaas iets zachter wordt. Snijd de broodjes open en verdeel de salade erover. Leg op elk broodje een burger en leg het kapje erop. Lekker met (oven)friet.

Bereidingstip

Vervang de geitenkaas in dit recept door oude kaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.