Overige video's

Varkensrollade met spek en appelglazing

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 0 g
Zout 3,1 g
Hoofdingrediënten Honing (638) Ontbijtspek (111)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en hak ze fijn.
  2. Meng de appelmoes met de knoflook, honing en fijngesneden rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Knip het netje van de rollade los en bestrijk de rollade rondom met de helft van de glazing. Bedek de rollade in de breedte met plakken ontbijtspek.
  4. Bestrijk het spek vervolgens met de overige glazing. Leg het takje rozemarijn op de rollade en knoop het vlees op met keukengaren: knip 5 stukken keukengaren van circa 30 cm. Knoop de eerste draad in het midden en knoop daarna de overige draden op gelijke afstand van elkaar.
  5. Bak de rollade in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Neem de rollade uit de oven en laat circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Wijnadvies

Serveer een vollere witte wijn met een klein tikkeltje zoet zoals Stoney Creek Chardonnay-Semillon bij dit gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 0 g
Zout 3,1 g
Hoofdingrediënten Honing (638) Ontbijtspek (111)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.