Overige video's

Varkensrollade met biersaus
Varkensrollade met biersaus
(1)

Varkensrollade met biersaus

Typisch Duits, zo'n rollade van varkensvlees met een saus met bier. Lekker om te delen met de familie.
Categorie hoofdgerecht, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 4,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk de rollade rondom met de mosterd. Verhit de boter en olie op een lage stand in een braadpan. Bak hierin de rollade een paar minuten rondom aan en leg in een ovenschaal.
  2. Roer het bakvet los en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten. Bestrooi met de bloem en roer goed los. Voeg de laurier, tijm en eventueel karwijzaad toe en giet het bier erover. Laat de saus circa 5 minuten koken.
  3. Giet de biersaus over de rollade en dek af met aluminiumfolie. Braad de rollade circa 40 minuten in de oven en verwijder dan het folie. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C en braad nog 15 minuten verder, tot de rollade mooi bruin is. Laat afgedekt buiten de oven nog 10 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken.
  4. Giet de saus in een steelpan en verrijk deze naar smaak met een paar blokjes boter.

Bereidingstip

Deze varkensrollade met biersaus smaakt lekker met aardappels uit de oven en geglaceerde worteltjes of koolsalade.

Gebruik je een rollade van varkensfilet? Verkort de oventijd dan, dit vlees is sneller gaar.

Lekker met aardappels uit de oven, worteltjes of koolsalade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
16 g
Vezels 3 g
Zout 4,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.