Overige video's

Varkenshaasmedaillons met appel-kerriesaus
Varkenshaasmedaillons met appel-kerriesaus
(16)

Varkenshaasmedaillons met appel-kerriesaus

Dit is absoluut geen ingewikkeld gerecht, maar het gaat om de details. De stevige smaken van de herfst in combinatie met het zoete en sappige van de gekaramelliseerde appels en de zachtheid en malsheid van het vlees.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
25 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Snijd de varkenshaas in plakken van 2½-3 cm dik. Druk deze medaillons iets platter en bestrooi met zout, peper en bloem.
  2. Verhit 75 gram boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaasmedaillons per kant in 2-3 minuten goudbruin, zodat ze aan de binnenkant nog rosé zijn. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Voeg de ui en tijm toe aan het bakvet en fruit 3-4 minuten. Voeg een klontje boter, de appel en kerrie toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog circa 3 minuten en voeg dan blokjes koude boter toe.
  4. Leg de varkenshaasmedaillons eventueel aan een kant erbij om ze nog iets te verwarmen. Bestrooi met de peterselie. Lekker met aardappelpuree met mosterd en een groene salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
25 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.