Overige video's

Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
12 g

Bereiden

  1. Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan.
  2. Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano.
  3. Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar.
  4. Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden.
  5. Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden
  7. Eet bij dit gerecht rijst of pasta.

Bereidingstip

Bestrooi het gerecht met circa 150 gram in blokjes gesneden mozzarella.

Wijnadvies

Een stergerecht vraagt om een sterwijn: naar keuze schenkt u hier dezelfde Vin de Pays des Côtes de Gascogne, een Jean Sablenay Vin de Pays de l'Île de Beauté of, nog feestelijker, een Bourgogne blanc chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.