Overige video's

Varkenshaasje in bladerdeeg
Varkenshaasje in bladerdeeg
(1)

Varkenshaasje in bladerdeeg

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Vouw het dunne uiteinde van de varkenshaas dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees in circa 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat afkoelen.
  2. Neem 2 stukken vershoudfolie en leg op elk stuk 3 plakken ham, elkaar iets overlappend. Bestrijk met de tapenade, maar laat aan de randen van de ham 1 cm vrij.
  3. Leg een varkenshaasje op de ham, verwijder de prikkers en rol het geheel met behulp van het folie strak op. Leg 10-12 minuten in de diepvries. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  4. Rol het bladerdeeg uit en halveer het. Neem het vlees uit het folie en leg elk stuk vlees op een plak bladerdeeg. Bestrijk de deegranden met ei, rol de varkenshaasjes in het deeg en vouw of druk de deegranden dicht.
  5. Leg de deegpakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat, bestrijk ze met ei en strooi er wat (zee)zout over. Bak in het mid- den van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  6. Kook intussen de bloemkool en broccoli in circa 10 minuten beetgaar. Giet de groenten af en verdeel de mozzarella erover. Zet 10 minuten bij het vlees in de oven zodat de mozzarella smelt.
  7. Laat het vlees buiten de oven voor het aansnijden circa 5 minuten rusten.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.