Overige video's

Varkenshaas vindaloo - Pittig Indiaas currygerecht

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Hoofdingrediënten Varkenshaas (28)

Voorbereiden

Meng de vleesblokjes met de azijn, specerijen en een mespunt versgemalen zwarte peper. Laat circa 1 uur marineren.

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui 7-8 minuten.
  2. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1-2 minuten mee.
  3. Schep het gemarineerde vlees, de groene pepers, basterdsuiker, gezeefde tomaten en vleesbouillon erdoor en stoof zachtjes circa 25 minuten.
  4. Garneer eventueel met koriander. Lekker met witte rijst en gekruide bloemkool (zie tip).

Bereidingstip

Kook bloemkoolroosjes in water met 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar) en het sap van 1 citroen.

Variatie

Laat de kardemom eventueel weg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Hoofdingrediënten Varkenshaas (28)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.