Overige video's

Varkenshaas met spek en paddenstoelensaus

Dit is met recht een kerstklassieker te noemen: varkenshaas met spek en paddenstoelensaus. Serveer dit gerecht met aardappeltjes en sperziebonen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 1,7 g
Print

Bereiden

  1. Verdeel de plakken spek over een snijplank en bestrooi met de tijm. Leg de varkenshaas erop en rol het spek om de varkenshaas. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het spek op een hoge stand in circa 3 minuten rondom bruin. Zet de warmtebron lager en bak het vlees in circa 10 minuten gaar. Keer regelmatig. Verpak de varkenshaas in folie en houd warm.
  2. Bak de knoflook, sjalot en champignons circa 5 minuten in het bakvet van het vlees. Zet de warmtebron lager en blus af met de sherry. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg de slagroom toe en laat circa 5 minuten inkoken tot een saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de varkenshaas met de paddenstoelensaus. Lekker met sperziebonen en gebakken krieltjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.