Overige video's

Varkenshaas met sinaasappel en pruimen op selderijpuree

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
21 g
Vezels 21 g
Zout 0,9 g

Bereiden

  1. Kook de knolselderij in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  2. Verwarm de pruimen met de tijm, bouillon en port tegen de kook aan, schakel de warmtebron uit en laat de pruimen wellen. Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht uit.
  3. Verwarm de sinaasappelrasp met het sap, de honing, kaneel en balsamicoazijn zachtjes tot een siroop. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
  4. Verhit 50 gram boter en bak hierin de plakken varkenshaas circa 2 minuten per kant. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  5. Giet de knolselderij af, laat goed uitlekken en stamp met de rest van de boter tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de puree op een bord.
  6. Bestrijk de varkenshaas met de sinaasappelsiroop en leg op de selderijpuree. Serveer de pruimen en eventueel wat cranberrycompote erbij.

Bereidingstip

Ben je een grote eter of eet je dit hoofdgerecht niet als onderdeel van een menu? Dan kun je er ook met 1 persoon van genieten.

Neem voor een alcoholvrij recept 50 ml extra sinaasappelsap.

In plaats van varkenshaas zijn repen kip- of kalkoenfilet ook lekker.

Vervang de pruimen in dit gerecht door abrikozen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
21 g
Vezels 21 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.