Overige video's

Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
7 g

Bereiden

  1. Snijd de preien in stukken van 3 cm en kook ze in een ruime pan water in circa 10 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, knoflook, azijn en 6 eetlepels olijfolie. Meng de peterselie, basilicum en kappertjes door de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een koekenpan. Bak hierin de varkenshaas in 10-15 minuten rondom goudbruin en gaar van binnen. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
  4. Verdeel wat rucola over het midden van de borden en leg de prei erop. Besprenkel met de vinaigrette en verdeel de plakken varkenshaas erover.
  5. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat van het bakvet van het vlees. Lekker met krieltjes.

Wijnadvies

Het rosé gebraden varkenshaasje combineert heel fraai met rosé in het glas, zoals Vega Libre.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.