Overige video's

Varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
21 g

Bereiden

  1. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers deze citroen uit. Snijd de andere helft in partjes. Pers ook de andere citroen uit.
  2. Halveer de kastanjechampignons of snijd ze in kwarten. Snijd de varkenshaas in plakken van 3 cm en bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Verhit de boter en bak hierin de varkenshaas circa 3 minuten per kant. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 1 minuut mee. Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Bak de kastanjechampignons 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de citroenrasp, -sap en crème fraîche toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Leg de varkenshaas in de saus en verwarm zonder te koken.
  6. Serveer de varkenshaas met kastanjechampignons en romige citroensaus met spruitjes met bacon en aardappelsoufflé, aardappelkroketjes of aardappelpuree. Garneer met partjes citroen.

Wijnadvies

Poème Marsanne Viognier, Vega Libre of Pirovano Primitivo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
21 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.