Overige video's

Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Bak het lichtbruin in een klontje boter met de helft van de olie. Zet het vlees daarna 10-12 minuten in de warme oven.
  3. Voeg de rest van de olie en boter bij het bakvet, fruit hierin de knoflook en bak de kerstomaatjes even mee.
  4. Schep de olijven erdoor en verwarm ze mee. Serveer het vlees op warme borden en schep de tomaatjes en olijven eromheen.
  5. Garneer met blaadjes basilicum.

Variatie

Vervang varkenshaas door kalfsoesters. Rooster plakken rauwe ham in een droge hete koekenpan krokant en leg deze op de vleesmedaillons.

Wijnadvies

Erg lekker met een stevige rosé zoals Saint-Saturnin of Sensas. Ook de Chardonnay-drinker gaat genieten van dit gerecht als hij er Montalto, Danie de Wet of biologische Gamma bij krijgt. Voor rood kiest u Corbières of Domaine Pech Tavernier.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.