Overige video's

Varkenshaas met appeljus

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
11 g

Bereiden

  1. Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en steek de kruidnagels erin. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom goudbruin.
  2. Voeg 50 ml appelsap en de oregano toe en stoof circa 8 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om. Leg het vlees op een warme schaal, dek af en houd warm.
  3. Voeg de rest van het appelsap, 100 ml water, de honing, ketjap en appelringen toe en stoof zachtjes 3-4 minuten.
  4. Leg de appelplakken rond het vlees en serveer jus erbij. Verwijder de kruidnagels.
  5. Lekker met rodekool met cranberry's en aardappelpuree.

Variatie

Vervang de oregano door tijm of rozemarijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.