Overige video's

Varkenshaas en Chinese kool uit de wok

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, roerbak het vlees 5 minuten en schep het uit de pan.
  2. Fruit, voor de saus, de ui en knoflook in het bakvet van het vlees. Voeg sinaasappelrasp, -sap, sambal oelek, tomatenketchup, sojasaus, sherry en gemberpoeder bij de ui en knoflook en verwarm dit tot een saus.
  3. Leg de varkenshaas in de saus en laat zachtjes 10 minuten stoven.
  4. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bosui, champignons en kool 3 minuten.
  5. Serveer de groenten in een kom of op een bord met daarop de varkenshaas uit de wok.

Bereidingstip

Strooi eens 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd in een droge hete koekenpan, over dit gerecht.

Variatie

In plaats van varkenshaas is kalkoenfilet of ongepaneerde varkensschnitzel of een stevige vissoort zoals tonijn en zeeduivel of garnalen ook heel geschikt.

Wijnadvies

Verrassend met een Ruby Cabernet uit Amerika of Zuid-Afrika (drink de wijn met mate).

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.