Overige video's

Varkensfilet met sugarsnaps

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verwarm de sesamolie met de gemberwortel, de rode peper, de sojasaus, de honing en de sherry. Kook dit iets in.
  3. Kook de sugarsnaps circa 7 minuten.
  4. Leg de varkensfiletlapjes in het sesamoliemengsel en stoof 5-7 minuten per kant tot het vlees gaar is. Giet de sugarsnaps af.
  5. Meng er limoen of citroensap door en voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Strooi er koriander over. Serveer het vlees met de groente.

Bereidingstip

Lekker met een timbaaltje witte rijst.

Variatie

Vervang sugarsnaps door peultjes of sperziebonen. Neem in plaats van varkensfilet varkenshaas of ongepaneerde kalfsschnitzels.

Wijnadvies

Zeker lekker met Pinot Blanc van Arthur Metz. Ook met een Chardonnay doet u een prima keuze. Liever rosé? Kan heel goed, bijvoorbeeld van Vega Libre.

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.