Overige video's

Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Hoofdingrediënten Varkensfilet (8) Honing (626)

Bereiden

  1. Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en basterdsuiker.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de vleesplakjes rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok.
  3. Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijnazijn, tomatenketchup, honing en chilisaus.
  4. Meng de maïzena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus.
  5. Voeg het vlees en de ananasblokjes toe en verwarm even. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Serveer het gerecht bestrooid met bosui.

Variatie

Combineer de ananas eens met lychees (blikje).

Wijnadvies

Smakelijk met de Schoondal Classic White. Die is droog, maar ook weer net niet té. Dat is heerlijk bij de zoetzure saus. Ook een mildzoete Rosé d'Anjou is een goede keuze.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Hoofdingrediënten Varkensfilet (8) Honing (626)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.