Overige video's

Vanilletaart met mascarpone en frambozenvulling

Met deze taart wordt het vanzelf een feest! Een ding is zeker: deze vanilletaart met mascarpone en frambozenvulling wil je geprobeerd hebben. Het recept voor deze vanilletaart vind je hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
26 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter. Klop met de basterdsuiker tot een crème en roer de eieren en het merg van 1 vanillestokje erdoor.
  2. Zeef de maizena, het bakmeel en bakpoeder boven het eimengsel en spatel door elkaar. Bekleed de vorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de taart circa 30 minuten in de oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 160ºC en bak nog 15-20 minuten verder tot de taart lichtbruin is. Dek eventueel af met folie als de bovenkant te donker wordt. Snijd het gebak los van de rand, neem uit de vorm en laat afkoelen.
  4. Meng de mascarpone met de suiker en overige vanillemerg. Snijd de taartbodem horizontaal door. Bestrijk de snijkant van een helft met de helft van de frambozenjam en verdeel daarover de helft van de mascarpone. Leg de andere taarthelft erop.
  5. Bestrijk de bovenkant met de rest van de frambozenjam en verdeel daarover de rest van de mascarpone en eventueel wat frambozen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
26 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.