Overige video's

Vanillerijst-timbaaltje met sinaasappel en karamel-sesamsaus
Vanillerijst-timbaaltje met sinaasappel en karamel-sesamsaus
(0)

Vanillerijst-timbaaltje met sinaasappel en karamel-sesamsaus

Hou jij van rijstepap en rijstevlaai? Dan mag je dit toetje niet overslaan. Zo’n rijsttoetje is weer eens wat anders dan anders!
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 112 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
22 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Rasp de schil van de sinaasappel en snijd de vrucht in plakjes. Snijd de rest van de schil eraf en houd de sinaasappelplakken apart. Bekleed de timbaaltjes met folie.
  2. Verwarm de melk met de sinaasappelrasp, vanillestokje, vanillemerg, dessertrijst, suiker en een snufje zout. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking van de rijst tot de rijst gaar is. Roer af en toe door.
  3. Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Verdeel de vanillerijst over de timbaaltjes en druk met de achterkant van een lepel goed aan.
  4. Verwarm de ingrediënten voor de saus in een pannetje op een lage stand, tot de suiker is opgelost. Kook zachtjes 8-10 minuten tot een licht gebonden saus. Schep de helft van de sesam erdoor. Stort de vanillerijst op bordjes. Giet de karamelsaus erover en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Leg de sinaasappelplakken erbij.

Bereidingstip

Vervang het vanillestokje in dit recept door saffraan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 112 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
22 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.