Overige video's

Vanille-risotto met rode bessen en frambozencoulis

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Houd 4 takjes rode bessen achter voor de garnering. Ris de rest van de bessen en zet apart. Pureer de frambozen met de poedersuiker en likeur of siroop.
  2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
  3. Verwarm intussen de melk met het vanillemerg en de suiker tegen de kook aan. Schep een lepel melk door de rijst en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot alle melk op en de rijst gaar is.
  4. Schep de chocolade erdoor en roer tot deze gesmolten is. Spatel de rode bessen er zo voorzichtig door dat ze heel blijven.
  5. Schep de risotto in de schaaltjes en roer met een vork de frambozencoulis als een swirl erdoor. Garneer met de bessentakjes.

Bereidingstip

Bestrooi het dessert extra met geroosterd amandelschaafsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.