Overige video's

Vanille-ijstaartjes met frambozensaus en bramen

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Bekleed de vorm met vershoudfolie. Knip bakpapier op maat van de bodem en leg het op de bodem.
  2. Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Voeg op het laatste moment de pistachenoten toe. Draai nog even kort zodat de nootjes wat kleiner worden, maar nog wel zichtbaar zijn.
  3. Laat de boter smelten en meng de koekjes en nootjes erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm en druk stevig aan.
  4. Laat de frambozen eventueel in een steelpan op een lage stand ontdooien en verwarm ze. Pureer met een staafmixer en voeg eventueel suiker naar smaak toe. Wrijf met een lepel of spatel door een zeef en houd de frambozensaus apart.
  5. Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng de slagroom met de gecondenseerde melk en het vanillemerg in een kom en klop met een mixer luchtig.
  6. Schep deze roomvulling in de vorm en zet minimaal 3 uur in de diepvries.
  7. Neem de ijstaart uit de vorm en snijd in 12-16 vierkante blokjes. Zet het benodigde aantal blokjes op bordjes en zet de rest weer afgedekt terug in de diepvries.
  8. Besprenkel met de frambozensaus en garneer met de (bevroren) bramen en extra pistachenoten.

Bereidingstip

Gebruik een springvorm van 20 cm ø en maak taartpuntjes in plaats van vierkantjes.

Voeg een beetje limoen- of sinaasappelrasp toe aan het ijsmengsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Janny 30-12-2019
Heerlijk toetje en goed van tevoren te maken. Wij hebben er met kerst van genoten!