(62)

Vanille-ijstaartjes met frambozensaus en bramen
Hoe feestelijk zien deze ijstaartjes eruit? En eigenlijk zijn ze helemaal niet zo moeilijk om te maken, je moet alleen wat geduld hebben. Een ding is zeker: met dit recept steel jij de toetjesshow!
Vanille-ijstaartjes met frambozensaus en bramen
Hoe feestelijk zien deze ijstaartjes eruit? En eigenlijk zijn ze helemaal niet zo moeilijk om te maken, je moet alleen wat geduld hebben. Een ding is zeker: met dit recept steel jij de toetjesshow!
- 200 gram speculaasjes
- 50 gram pistachenoten (gepeld) en
- pistachenoten (om te garneren)
- 40 gram boter
- 1 doosje diepvriesframbozen of
- 1 doosje verse framboos
- evt. suiker (naar smaak)
- 1 vanillestokje (in de lengte gehalveerd)
- 500 milliliter slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 10 bramen (diepvries)
Benodigdheden
- rechthoekige bakvorm (ingevet) of
- rechthoekige ovenschaal (ingevet)
- bakpapier
- keukenmachine
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 180 minuten vriestijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Bekleed de vorm met vershoudfolie. Knip bakpapier op maat van de bodem en leg het op de bodem.
- Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Voeg op het laatste moment de pistachenoten toe. Draai nog even kort zodat de nootjes wat kleiner worden, maar nog wel zichtbaar zijn.
- Laat de boter smelten en meng de koekjes en nootjes erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm en druk stevig aan.
- Laat de frambozen eventueel in een steelpan op een lage stand ontdooien en verwarm ze. Pureer met een staafmixer en voeg eventueel suiker naar smaak toe. Wrijf met een lepel of spatel door een zeef en houd de frambozensaus apart.
- Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng de slagroom met de gecondenseerde melk en het vanillemerg in een kom en klop met een mixer luchtig.
- Schep deze roomvulling in de vorm en zet minimaal 3 uur in de diepvries.
- Neem de ijstaart uit de vorm en snijd in 12-16 vierkante blokjes. Zet het benodigde aantal blokjes op bordjes en zet de rest weer afgedekt terug in de diepvries.
- Besprenkel met de frambozensaus en garneer met de (bevroren) bramen en extra pistachenoten.
Bereidingstip
Gebruik een springvorm van 20 cm ø en maak taartpuntjes in plaats van vierkantjes.
Voeg een beetje limoen- of sinaasappelrasp toe aan het ijsmengsel.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 290 kcal |
Koolhydraten | 24 g |
Eiwit | 4 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 12 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2019
Reviews
Janny
30-12-2019
Heerlijk toetje en goed van tevoren te maken. Wij hebben er met kerst van genoten!
Janny
30-12-2019
Heerlijk toetje en goed van tevoren te maken. Wij hebben er met kerst van genoten!
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 200 gram speculaasjes
- 50 gram pistachenoten (gepeld) en
- pistachenoten (om te garneren)
- 40 gram boter
- 1 doosje diepvriesframbozen of
- 1 doosje verse framboos
- evt. suiker (naar smaak)
- 1 vanillestokje (in de lengte gehalveerd)
- 500 milliliter slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 10 bramen (diepvries)
Benodigdheden
- rechthoekige bakvorm (ingevet) of
- rechthoekige ovenschaal (ingevet)
- bakpapier
- keukenmachine
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 180 minuten vriestijd
Bereiden
- Bekleed de vorm met vershoudfolie. Knip bakpapier op maat van de bodem en leg het op de bodem.
- Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Voeg op het laatste moment de pistachenoten toe. Draai nog even kort zodat de nootjes wat kleiner worden, maar nog wel zichtbaar zijn.
- Laat de boter smelten en meng de koekjes en nootjes erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm en druk stevig aan.
- Laat de frambozen eventueel in een steelpan op een lage stand ontdooien en verwarm ze. Pureer met een staafmixer en voeg eventueel suiker naar smaak toe. Wrijf met een lepel of spatel door een zeef en houd de frambozensaus apart.
- Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng de slagroom met de gecondenseerde melk en het vanillemerg in een kom en klop met een mixer luchtig.
- Schep deze roomvulling in de vorm en zet minimaal 3 uur in de diepvries.
- Neem de ijstaart uit de vorm en snijd in 12-16 vierkante blokjes. Zet het benodigde aantal blokjes op bordjes en zet de rest weer afgedekt terug in de diepvries.
- Besprenkel met de frambozensaus en garneer met de (bevroren) bramen en extra pistachenoten.
Bereidingstip
Gebruik een springvorm van 20 cm ø en maak taartpuntjes in plaats van vierkantjes.
Voeg een beetje limoen- of sinaasappelrasp toe aan het ijsmengsel.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Janny
30-12-2019
Heerlijk toetje en goed van tevoren te maken. Wij hebben er met kerst van genoten!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 290 kcal |
Koolhydraten | 24 g |
Eiwit | 4 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 12 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2019