Overige video's

Vanille-hangop met meringue en bosvruchten

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Maak de doek nat en wring deze goed uit. Spreid de doek uit in een vergiet of zeef. Zet het vergiet in een pan of op een kom en giet de yoghurt op de doek. Vouw de doek dicht en laat de yoghurt 6-8 uur (of een dag van tevoren) uitlekken.

Bereiden

  1. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Spatel de slagroom met de meringue door de uitgelekte yoghurt (hangop).
  2. Meng de gehakte munt door de bosvruchten. Schep een laag hangop in 4 glazen met daarop een laag bosvruchten en daarop de rest van de hangop. Garneer met munt.

Bereidingstip

Maak de hangop nog wat zoeter en voeg er na het uitlekken poedersuiker naar smaak aan toe.

Vervang de bosvruchten in dit recept door bosvruchtenjam en roer 1-2 eetlepels bessenlikeur of cassis erdoor.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.