Overige video's

Valenciaanse paella met kip

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 955 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 57 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
13 g
Vezels 7 g
Zout 4,7 g

Bereiden

  1. Week de saffraan in 2 eetlepels kippenbouillon. Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees tot de schil overblijft. Gooi de schilletjes weg.
  2. Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de drumsticks goudbruin.
  3. Voeg de ui, chorizo en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen.
  4. Voeg de tomaten, sperziebonen, geweekte saffraan en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en kook zachtjes 20 minuten.
  5. Voeg na 10 minuten de doperwten toe. Bestrooi de paella met de peterselie en partjes citroen en serveer.

Bereidingstip

Vervang de drumsticks in dit recept voor paella door kipkluifjes, kippenvleugels of reepjes kipfilet.

Neem salami in plaats van chorizo voor dit gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 955 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 57 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
13 g
Vezels 7 g
Zout 4,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.