Overige video's

'Upside down'-ananastaart met spek

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Print

Voorbereiden

Vet de taartvorm in.

Bereiden

  1. Verwarm de suiker in een steelpan met dikke bodem tot deze donker begint te kleuren en voeg dan de kruidnagel, peper en boter toe.
  2. Roer in een paar minuten tot een gladde karamel.
  3. Giet dit in de taartvorm en leg de plakjes spek erin.
  4. Laat de karamel even afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  6. Snijd de ananasplakken doormidden en leg dakpansgewijs in de karamel.
  7. Drapeer het bladerdeeg over de ananas en duw de overhangende randen naar binnen tussen de ananas en de taartvorm.
  8. Bak de taart in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin.
  9. Neem de taart uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en keer hem dan met behulp van een platte schaal om.
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.