Overige video's

Ultieme bacon-cheddar burger

Tijd voor een hamburger party! Dit is het ultieme recept voor een lekkere bacon-cheddar burger. Dit recept mag niet ontbreken in jouw receptenboek.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1105 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 55 g
Vet
Waarvan verzadigd
73 g
25 g
Vezels 7 g
Zout 2,8 g
Print

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de burgersaus en breng op smaak met peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de holle kant naar beneden in een ovenschaal en bestrijk de schil met olie. Rooster 15-20 minuten hoog in de oven.
  3. Vorm intussen van het gehakt 4 gelijke hamburgers en bestrooi rondom met peper. Leg terug in de koelkast. Bak de plakken bacon uit in de grillpan en neem ze als ze knapperig zijn uit het bakvet.
  4. Leg de doorgesneden broodjes met het snijvlak naar beneden in de grillpan en rooster in enkele minuten lichtbruin. Leg de onderste broodhelften op de bakplaat en beleg met 2 plakjes cheddar.
  5. Veeg de grillpan schoon en gril de hamburgers om en om in een paar minuten bruin. Maal eventueel wat zeezout over. Neem de paprika's uit de oven en schuif de bakplaat in de oven. Laat de kaas op de broodjes in enkele minuten smelten.
  6. Neem uit de oven en schep een lepel burgersaus erop. Leg de hamburgers erop en vervolg met een stuk geroosterde paprika, een plak bacon, sla en een paar gefrituurde uienringen. Leg het kapje erop en steek eventueel een prikker erdoor. Serveer direct met friet en coleslaw.

Bereidingstip

Lekker met gefrituurde uienringen. Klop met een garde 100 gram gezeefde bloem tot een glad beslag met 250 ml bier of koolzuurhoudend mineraalwater en 1 ei. Voeg een snufje zout en paprikapoeder toe en laat een paar minuten rusten. Snijd intussen 2 rode uien in dikke ringen. Verhit een laag arachide- of zonnebloemolie in een hoge pan tot 180ºC. Haal met een vork de uienringen door het beslag en laat ze rustig in de olie glijden. Frituur in enkele minuten goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

Wijnadvies

Eigenlijk kun je bij een burger zowel wit, rosé of rood schenken. Ga je voor wit? Schenk dan een volle witte wijn, zoals een Chardonnay uit Argentinië. Hoe warmer de dag, hoe lekkerder een glas rosé smaakt. Wij adviseren dan een lekker Grigio Rosé. Kies je voor rode wijn bij een burger? Dan kom je al snel uit in Rioja. Favoriet is de Rioja Tinto.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1105 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 55 g
Vet
Waarvan verzadigd
73 g
25 g
Vezels 7 g
Zout 2,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.