Overige video's

Uientaart met rozemarijn

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
11 g
Vezels 6 g
Zout 1,7 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de rozemarijn, knoflook, zout en peper toe en fruit nog 1 minuut. Voeg een paar eetlepels water toe en stoof afgedekt 5 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het deeg en druk de deegranden op elkaar. Vouw de buitenste randen 1 cm om voor een dikkere rand. Verdeel de uien erover.
  3. Klop het ei met de room los en giet over de uien. Bestrooi eventueel met de kaas en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  4. Meng intussen de sla met de noten. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn en olie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de dressing vlak voor het serveren door de salade en serveer bij de taart.
Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
11 g
Vezels 6 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Biekje Kater 05-03-2018
Prima recept, heerlijk gegeten, maar ..... voor wat meerwaarde..... in plaats van in eetlepels water heb ik de uien in een paar eetlepels balsamico-azijn laten stoven!! Verder: Vóór het gerecht de oven inging nog een paar snoeptomaatjes gehalveerd erbovenop gelegd en Vóór het serveren nog een restje lente-ui eroverheen geknipt