Overige video's

Uiensoep met kerrieroom

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g

Bereiden

  1. Smelt de boter en leg de uienringen erin. Bestrooi met 1 theelepel kerriepoeder en fruit totdat de ui goudgeel is. Schep regelmatig om.
  2. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C of verwarm de ovengrill. Schep de soep in de kommen en verdeel de slagroom erover. Bestrooi met de rest van de kerriepoeder en de amandelen. Zet de soep in de oven en laat iets kleuren.

Variatie

Neem crème fraîche in plaats van slagroom. Vervang 100 ml van de bouillon door droge sherry.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.