Overige video's

Uiensoep met kaascroutons

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g

Bereiden

  1. Verhit de boter maar laat deze niet verkleuren.
  2. Schep de ui erdoor en laat met de deksel op de pan op halve stand 15 minuten garen.
  3. Schep de suiker erdoor. Voeg de wijn toe, laat deze iets verdampen en laat de uien goudbruin kleuren.
  4. Giet de bouillon erbij, voeg de tijm toe en kook zachtjes met deksel 15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Verwarm de ovengrill. Rooster de stokbroodplakjes lichtbruin.
  6. Verdeel de soep over de kommen. Leg de broodplakjes op de soep.
  7. Bestrooi brood en soep met de kaas. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Variatie

Maak er een vegetarisch recept van door de vleesbouillon te vervangen door kruidenbouillon. In plaats van geraspte kaas is een plak camembert of brie ook heel lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.