Overige video's

Uienbeignets met muntdip

Print

Bereiden

  1. Schep de uienringen in een vergiet, bestrooi met 1 theelepel zout en schud dit erdoor. Laat circa 15 minuten staan.
  2. Meng de ingrediënten voor de muntdip en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  3. Spoel de uienringen af en druk het overtollige vocht eruit. Verhit de frituurolie tot 180°C. Meng de uien in een kom met de koriander, komijn, kurkuma, rode peper en bakmeel.
  4. Vorm er 12-15 ronde beignets (ter grootte van een golfbal) van. Frituur deze in porties van 4-5 stuks goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
  5. Serveer met de muntdip en eventueel met partjes citroen.

Bereidingstip

Gebruik voor dit gerecht een mix van rode, witte en gele uien.

Naast beignets is het ook heel lekker om zelf gefrituurde uienringen te maken. Wentel de ringen van 2 uien eerst door 1 losgeklopt eiwit en daarna door 4 eetlepels bloem, zout en peper. Frituur de uienringen in olie van 180°C in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.