Overige video's

Tweekleurenmousse

4 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
13 g

Bereiden

  1. Smelt apart van elkaar de pure chocolade met 1 eetlepel slagroom en de witte chocolade met 1 eetlepel slagroom au bain-marie. Laat iets afkoelen.
  2. Klop 2 losgeklopte eidooiers en kaneel door de pure en 2 losgeklopte eidooiers door de witte chocolade.
  3. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Voeg tijdens het kloppen in gedeelten de suiker toe.
  4. Spatel de helft van het eiwit door de pure en de andere helft door de witte chocolade.
  5. Verdeel de donkere chocolademousse over 4 glazen. Bestrooi met de koekkruimels en schep de lichte chocolademousse erop.
  6. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer met mokkaboontjes.

Variatie

Vervang de kaneel in de donkere chocolademousse door een vleugje cayennepeper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.